Rowans en Sherpa’s

Rowans en Sherpa’s zijn dames en heren van 15 t/m 18 jaar. Zij maken zelf hun programma’s, regelen zelf hun weekenden en kampen maar kunnen hierbij altijd terugvallen op hun begeleiding.

In de groep worden ook meerderen taken verdeeld zoals voorzitter, penningmeester en materiaal beheer. Zo kunnen de dames en heren zelf alles regelen wat in de groep nodig is.

Samen met de penningmeester van de groep beheert hij/zij de eigen kas. Een klein gedeeltelijk krijgen zij geld uit de groepskas, de rest wordt bijverdiend door middel van allerlei acties. Bijvoorbeeld door op 31 december oliebollen te bakken en te verkopen. Ook helpen we elk jaar mee op het jazz festival met Piek voor de muziek.

De bijeenkomsten zijn op vrijdagavond van half acht tot half 10 (met eventuele uitloop). De dames en heren regelen bijna altijd hun eigen programma, dus alles wat de rsa wilt kunnen we doen van een film avondje tot een leuke tocht in de stad. Ook hebben we een paar keer per jaar groepsactiviteiten met heel de scouting. We sluiten het jaar altijd af met een leuk en gezellig kamp, waar we naar toe gaan is altijd de keuze van de rsa. We kunnen op kamp gaan in Nederland, maar natuurlijk ook naar het buitenland. Als je nieuwsgierig bent geworden kom dan gerust eens langs op een vrijdagavond, want dat vinden we erg leuk. Tot ziens!

Groetjes van de Rowans en Sherpa’s!