Handige linkjes

Er zijn door Scouting Nederland een aantal sites aangemaakt die je kunnen helpen bij verschillende zaken. De belangrijkste zijn hieronder weergegeven.


https://activiteitenbank.scouting.nl/

Ben je als lid of als vrijwilliger nog opzoek naar een leuk programma? Bekijk dan eens de activiteitenbank van Scouting Nederland. Op deze site staan allerlei programma’s en spelletjes met uitgebreide uitleg voor tijdens het draaien of tijdens kamp. Je kan bijvoorbeeld zoeken op de soort activiteit of op groepering. Daarnaast kan je zelf ook activiteiten delen, zodat een andere Scouting deze weer kan gebruiken. Naast programma’s zijn er ook kampthema’s te vinden. 


https://www.scoutshop.nl/

Als je opzoek bent naar insignes, stevige schoenen, slaapzakken of andere attributen die op Scouting onmisbaar zijn, dan ben je bij de Scoutshop op het juiste adres. Al het materiaal dat je nodig hebt tijdens het draaien of tijdens kamp vind je hier. Ben je nou toevallig nog op zoek naar een Scoutingblouse? Ook die vind je bij de Scoutshop. Kijk wel goed welke blouse bij jouw groepering hoort.


https://www.scouting.nl/

Op de algemene site van Scouting Nederland vind je alles wat je wil weten over Scouting. Als je bijvoorbeeld benieuwd bent welke insignes wat betekenen, dan kun je even op deze site kijken. Daarnaast is het een goed hulpmiddel voor het maken van een spreekbeurt over Scouting.


https://sol.scouting.nl/

Op deze site kan je inloggen om je online Scoutingprofiel te bekijken. Je kan hier je gegevens aanpassen en bekijken. Als er bijvoorbeeld iets veranderd dan zou je dat hier kunnen aanpassen. Je kan het natuurlijk ook altijd bij de leiding aangeven. Die regelt het ook met alle liefde!