Vertrouwenspersoon

Scouting Blauwe Kei vindt het belangrijk dat alle kinderen en jeugdigen binnen een sociaal veilige omgeving leuke en uitdagende activiteiten kunnen doen. Hier valt de sociale veiligheid onder, dit betekent dat de leden zich beschermd voelen tegen grensoverschrijdend gedrag in de vereniging. 

Onder grensoverschrijdend gedrag verstaan we het overschrijden van normen en de wet. Hierbij kunt u denken aan: zeden, verduistering, pesten, groepsdruk, geweld ect. 

Scouting Blauwe Kei is hier actief mee bezig, zo hebben zij elk jaar een bijeenkomst voor alle leiding en het bestuur om het over grensoverschrijdend gedrag te hebben en hoe wij hier als vereniging mee omgaan. Tevens zijn alle vrijwilligers van Scouting Blauwe Kei in bezit van een VOG, die zij om de drie jaar opnieuw moeten aanvragen. Daarnaast heeft Scouting Blauwe Kei twee vertrouwenspersonen waar de leden, ouders, leiding, bestuur en overige vrijwilligers naar toe kunnen gaan. De contactgegevens van de vertrouwenspersonen zijn te vinden in het scoutingboekje. Hieronder vindt u meer informatie over onze vertrouwenspersonen

Mocht u met vragen zitten die u liever met iemand bespreekt buiten Scouting Blauwe Kei? Dan verwijzen wij u graag door naar de site van Scouting Nederland.

Ontmoet de vertrouwenspersonen

Beste leden en ouders/verzorgers,

Wij zijn Rosa Staneke en Tessa van den Broek en wij zijn de vertrouwenspersonen van Scouting Blauwe Kei. Rosa geeft op dit moment leiding aan de Bevers en Tessa is begeleiding bij de RSA. Zelf zitten we allebei bij de Pivo’s. Rosa is afgestudeerd onderwijsassistent en Tessa werkt als maatschappelijk werker.

Als vertrouwenspersoon gaan we regelmatig langs alle groeperingen. Wanneer je ergens meezit (kan over alles gaan) en je durft dit niet tegen je eigen leiding of ouders te zeggen kan je ons altijd aanspreken. Een van ons zal dan een gesprek met je aan gaan en samen kijken we naar een oplossing.

Wij als vertrouwenspersoon zijn er voor iedereen: jeugdleden, ouders, leiding, bestuur en overige vrijwilligers.

Onze contact gegevens staan ook in het boekje, via deze nummers zijn wij altijd bereikbaar.

Rosa Staneke vertrouwenspersoon Scouting Blauwe Kei
Rosa Staneke - Beverleiding
Tessa van den Broek vertrouwenspersoon Scouting Blauwe Kei
Tessa van den Broek - RSA begeleiding